Quand tu lis dans la presse flamande que La Story de Brice Depasse est « culte » (ça fait « plezier »)

Week van de Belgische Muziek: Nostalgie kijkt over de taalgrens

Ook in Wallonië doen heel wat radiostations vanaf morgen mee aan De Week van de Belgische Muziek. Bij Radio Nostalgie inspireert dit tot het uitwisselen van medewerkers en muziekweetjes tussen de Franstalige en de Vlaamse versie.

Een van de blikvangers wordt het rubriekje ‘Bij de Buren / Chez les Voisins’. Astrid in de ochtend krijgt elke dag Jean-Marie De Bol van de Waalse Nostalgie op bezoek om Vlaanderen kennis te laten maken met een Brussels of Waals muzikaal talent.

Omgekeerd gaat de Vlaamse Larissa Roose elke dag om 13.30 uur bij de Franstalige Nostalgie een Vlaams artiest voorstellen in het middagprogramma van Frédéric Maltesse (foto boven). Het gaat dan met name om Regi, Camille, Berre, The Starlings en Laura Tesoro.

Het non-stopuurtje ‘Simply the Best’ op de Vlaamse Nostalgie wordt voor de gelegenheid

Gâteau chez Nostalgie pour fêter les 15 ans

ook week lang helemaal Belgisch en doorheen de hele programmering kan je meedoen met het “BEL-spel”, een korte quiz met artiesten en liedjes van bij ons. De winnaars krijgen een jaar gratis frietjes. Op vrijdag 3 februari draait Domi vanuit zijn platenkast een Viva Vinyl Belgisch.

Bij de Waalse Nostalgie gaat ook ‘La Story’, de dagelijkse rubriek van journalist Brice Depasse, de hele week over een Belgische artiest. ‘La Story’ is een rubriek die intussen al meer dan twintig jaar meedraait en die in Franstalig België een cultstatus geniet.

Ce contenu a été publié dans Dans la presse. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/clients/1c9327ee4af174bd34452e76e1212ca8/web/bricedepasse/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405